top of page

Прованс с дъх на портокали 

Апартамент в София 

След тотално преустройство, промяна функцията на помещенията и усвояване на покривна част от сградата, този построен преди 10 години апартамент във високата част на Лозенец, заживява нов живот с повече романтика и отношение към извънградския начин на живот. Обособени са три спални, две бани, гардеробна към родителската стая и голямо дневно помещение със зона за гледане на телевизия, трапезарна част, кухня с голям остров и кабинет.  Всичко това на площ от 150 кв.м.

За да се пресъздаде Прованс, което е желанието на клиентите, са използвани техники за състаряване на мебелите, поставяне на декоративни дъбови греди по тавана в дневната зона, декоративни тухли заедно с бутафорна камина, която приютява телевизор, железни акценти, а гранитогресните плочки за гръб на кухнята поставят портокала и неговият цвят - нероли, като сюжетна линия в произведението. Художник създаде картина инспирирана от това, а в последствие добави този акцент на вратите на реставриран стар шкаф, още едно утвърждение в усилията да се върнем назад във времето. 

В работата за този клиент влиза изготвяне на цялостната концепция по разпределението на помещенията, чертежи и задание към подизпълнител за изграждането на новите стаи и зони, чертежи за ВиК и ел. инсталации спрямо идейния проект, подбор на материали за изграждането на "видимата" част, чертежи на всички мебели за производство, координация с доставчици, монтажници, изпълнители, селекция на декоративни и финални елементи. 

Удовлетворението за екипът на ШкафА от добре свършената работа е най- вече от очарованието и възторга на домакините. 

My dream came true

"Преди се прибирах в къщи само да спя, а сега отказах екскурзия, за да си остана в къщи!

Ти си вълшебница!"

bottom of page