top of page

Защо не може да се посочи общовалидна цена за проект?

Цената

на мечтания 

 интериор

Съвсем естествено е да сме нащрек за разходите, които ни предстоят започвайки толкова голямо начинание, като съдаването на интериор. Независимо дали е свързан с мечтания дом или инвестиция с бизнес цели, бюджетът винаги е от значение. 

На първо място е времето, което изграждането на Вашия  проект ще ни отнеме. То зависи от площта, стилът, мястото и степента на преустройство, Вашите срокове и количеството ангажираност от наша страна.

Площта е лесно да бъде пресметната, но стилът и това колко детайлно креативни трябва да бъдем е въпрос, на който тепърва ще разберем отговора. За да направим оферта за проектиране и реализация на интериор трябва да се запознаем с мечтата Ви за това, което бихте желали да постигнем. Дали ще изградим интериор на жилище, което в бъдеще ще бъде отдавано под наем или ще въплътим и най-съкровените Ви мечти, дали интериорът е за Ваш бизнес, който трябва да се изпълни в кратки срокове, но да доведе множество клиенти и почитатели, дали мечтаете стилът да е съвременен и изчистен или детайлите са тези, които винаги са ви вълнували?! - Това са малка част от въпросите свързани със стила, но те са тясно свързани и с времето и количеството ангажираност от наша страна. Пространството което имате за цел да преобразите - ново и пусто ли е или има история, която искате или не искате да съхраните?

Знаем, че е доста, но ние приемаме всеки клиент като свой приятел и желанието ни е да сме истински полезни за него, за това не голословим с анонимни и безлични цени!

Пишете ни и разкажете малко повече за проекта си и ние се ангажираме да направим персонална оферта съобразена с Вашите критерии и нужди!

Искате оферта?

Ще се радваме да разберем повече за предстоящите Ви интериорни приключения!

Търсите дизайнер?

Разкажете ни повече каква е целта Ви, с какво начинание трябва да се справите и защо смятате, че Ви трябва дизайнер? 

Цената на проекта ли е единствения критерии за избор на дизайнер?

Всички хора сме различни, с едни се сприятеляваме бързо, с други винаги сме под напрежение. Добрата симбиоза между клиент и дизайнер е от изключително значение за успешния резултат! Полезно е комуникацията да върви лесно, за това преценете добре дали ще можете да общувате продължително с дизайнера си. Особено когато се отнася до създаването на жилищен интериор - Вие ще допуснете Своя дизайнер до най-съкровените си мечти, желания и нужди, и той трябва да Ви разбира добре!

Също като хората и ние дизайнерите сме различни. Имаме силни страни и се изявяваме различно на различните поприща. Някои държат нещата да са точно по техният начин - все пак сте се обърнали към професионалист, други пък са склонни да изпълняват желанията Ви - нали сте клиент!

Срещтнете се с хората, които са привлекли вниманието Ви с работата си и изберете този, които ще Ви чуе, но и ще Ви спаси от Вас самите!

Истината е по средата и Вие трябва да усетите своя човек!

Има ли значение бюджетът определен за изпълнението на проекта?

Да! Разбира се, че има, но значението е за Вас. За всеки е ясно, че големия бюджет дава свобода в избора на решения, материали и инструменти за смели реализации, но за нас това е само рамката, в която ние ще развихрим въображението си. Погрешно е схващането, че дизайнера ще оскъпи проектът Ви. Истината е от обратната страна на монетата - опитът, познаването на пазара и процесите, рутината в последователността на процесите, креативността и смелостта във взимането на решения са точно инструментите, които всъщност ще Ви задържат в рамките на определения преди или по време на проектирането  бюджет. Не е за подценяване и умението на дизайнера да жонглира с приоритетите и своевременно да се реши къде да се инвестира повече и къде може да се приложи въображение. Професионалният интерорен дизайнер винаги гледа цялата картина и всяко взето решение е стъпка към създаването на качествен краен резултат. 

Не се страхувайте да говорите открито за бюджета си, какъвто и да е той - това ще даде яснота за Вашите намерения, желания и очаквания. Когато се прави интериорен проект по мярка - бюджетът е една от мерките!

Сроковете, ритъмът на работа и как да планираме готовият интериор?

Бъдете реалисти! Хубавите неща стават бавно, нуждаят се от прецизно планиране и зависят от много различни обстоятелства - изпълнители, доставчици, технологични процеси. Разбира се, всичко ще бъде подредено в стриктен график, но трябва да се заредите с търпение. Понякога на масата се поставят избори и от бързината на взимането на решение до преценяване кое е с приоритет - цената, качеството, срока, се определя и краят на приключението. Едно е сигурно, ако се обърнете към професионален интериорен дизайнер, той освен въображение и изобретателност разполага и с умения да планира процесите на реализация. Вие също трябва да сте готови да съдействате - или с бързи решения или с делигиране на правомощия за взимането на такива на своя дизайнер!

Ако имате специални изисквания за крайният срок не пропускайте да споделите това на дизайнера си и ако този срок е кратък трябва да сте готов взимането на решения да не е във Вашите правомощия.. или поне не след, като проектирането е приключило!

Кога ще е готово?

Имаме точно определен срок, в който да сте завършили проекта си или сте просто нетърпеливи -разкажете ни за това!

Am I Ready?

for hiring an interior designer

Изграждането на интериор е като сюжета на книга. Има предисловие, завръзка, 200 страници интриги и дали краят ще е щастлив, отворен или просто справедлив зависи от нагласата, с която отваряте заглавната корица!

Подгответе се добре, като отдадете необходимито време и проучване да разберете за себе си, какво точно искате да постигнете и какви именно са женията Ви. Разгледайте интериори и решения, с които след това ще насочите по- добре дизайнера си, планирайте времето за проектиране и реализация във времето напред, за да ви е спокойно докато се случва, помислете до колко сте готов да допуснете чуждо мнение и да се доверите и колко време искате или можете да отделите, за да участвате в процеса?

Бъдете добри в работата си и се доверете на професионалист в неговата, за да изпитате истинско удовлетворение от интериорните приключения, които Ви предстоят!

bottom of page