top of page

Manhattan Apartment 

 Манхатънския Апартамент

От великолепния вдъхновяващ Ню Йорк и желанието на един българин да има модерен и уютен дом в София се ражда този проект на Студио ШкафА, носещ името „Манхатънският апартамент“, реализиран през 2022 година.

Собственикът на жилището живее в Ню Йорк, в България се връща регулярно по няколко пъти годишно, гостувайки на роднини, докато идва времето да вземе решение да притежава свое жилище в София.

Идеалният апартамент с желаната локация и гледка е закупен, и тогава идва естествената потребност от професионален поглед към създаването на интериорния дизайн. След обстойно онлайн селектиране – Студио ШкафА влиза в полезрението на клиента, следва виртуална комуникация и предизвикателството е прието!

Жилището е с площ 60кв.м., на последен етаж, с големи тераси и панорамна гледка към Витоша. Архитектурата е с множество скосявания, които изискват добро обмисляне на усвояването на всяка площ. Заданието е за модерен и функционален мъжки дом, който да има непреходен стил но и отличителни детайли.

Още с влизането се усеща търсеното градското присъствие – подът в дневната е от най-съвременен тъмно сив винил, който е супер устойчив и лесно се монтира чрез панелна клик система. На стените има релефна мазилка, с доста ърбън визия. Цветовете, материалите, формите и повърхностите – всичко в този интериор е умерен микс от емблематични детайли с които свързваме градската визия на познатите ни Манхатън и София, вдъхновения от популярни филми, сериали, музика и лайфстайл.

bottom of page