top of page

Леденик

Еднофамилна къща, Великотърновско

   Собствениците на тази къща се свързаха с нас докато къщата беше на груб строеж, за да създадем подходящ интериорен проект за младо семейство с две малки деца. 
Клиентите имаха обща насока за желаната визия на своя бъдещ дом, но цялостното разпределение, съчетанието на цветове и материали, детайлите от различни стилове и изненадващите решения са изцяло продукт на работата на екипа на Студио ШкафА. 
Къщата е на два етажа, с обща жилищна площ 400 кв.м, прилежащ преходен гараж, екстериорна зона с басейн и барбекю и голям двор. 
   Нашето решение за първия етаж беше в него да има оптимално усещане за простор и светлина, естествени материали в модерен прочит, максимални удобства и уютен стил с полъх на Средиземноморието. Зонирахме кухнята и трапезарията в лявата задна част на къщата, в която стените граничат с улицата,  а TV зоната с мека мебел и допълнителен бар-остров обособихме в предната част с прозорци от пода до тавана и пълен изглед към двора и басейна. На етажа има прилежащ просторен кухненски килер, две отделни помещение за съхранение на дрехи и обувки, тоалетна и преход към гаража. 
   Стълбището между етажите превърнахме  в акцентна зона - то само по себе си има естетическа роля - с меките форми и ратаново осветление задава посоката за желаното Бохо-усещане, което пълноценно разгърнахме в родителската спалня с прилежаща гардеробна и баня на втория етаж. 
   Обща просторна тераса свързва родителската спялня с две пъстри и очарователни детски стаи за момиче и момче, а отвътре артистичния коридор води до също толкова кокетна и цветна детска баня, уютна стая за споделено гледане на филми или четене на книги за цялото семейство и самостоятелна стая за пране, гладене и съхранение на необходимите химически продукти са останалите помещения на етажа.
   В цялата къща използвахме масивна дъбова дървесина за пода и гредите по тавана, акцентите на стълбищния парапет; ламперията по стените и корпусните мебели също са комбиниран избор на естествено дърво и съвременни материали – всички те са проектирани от екипа на Студио ШкафА и реализирани от наши партньори; меката мебел и осветлението са от първокласни европейски и български производители.

bottom of page